Dietetyk mgr inż. Anna Wrzochal przyjmuje od czerwca „za darmo” w Przychodni Rodzinnej Kalinka. Rejestracja pod numerami Przychodni.
Nad Waszym zdrowiem, sylwetką, dobrym samopoczuciem, dietami, zbilansowaniem składników oraz edukacją żywieniową będzie czuwać mgr inż. Anna Wrzochal.
To założycielka Świętokrzyskiej Kliniki Dietetyka, dietetyk i technolog żywności i żywienia z wykształcenia i pasji.
P. Ania ukończyła dwustopniowe studia stacjonarne na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – specjalność Dietetyka Ogólna oraz Żywienie Człowieka z Dietetyką, a także studia podyplomowe na kierunku Żywienie kliniczne i opieka metaboliczna. Obecnie uczestniczy także w studiach doktoranckich na kierunku Nauki o zdrowiu.
Na swoim koncie ma również wiele praktyk, szkoleń, konferencji oraz kursów m.in. z zakresu:
- żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci
- dietetyki sportowej
- żywienia w cukrzycy i insulinooporności
- żywienia w alergiach
- żywienia w chorobach tarczycy
- psychodietetyki
P. Ania współpracuje z cateringiem, sklepem ze zdrową żywnością oraz ośrodkami rehabilitacyjno-wypoczynkowymi i wydawnictwami. Dodatkowo prowadzi szkolenia, jest wykładowcą na kieleckiej szkole prywatnej, a także pisze artykuły naukowe. Jest też autorką książek „Zupy podstawą diety” oraz „Żywienie jako element profilaktyki i leczenia chorób nowotworowych” wydawnictwa Astrum Wrocław. Aktualnie jako młoda mama i pacjentka Przychodni Rodzinnej Kalinka chce promować zdrowe odżywianie wśród kobiet w ciąży, a także szerzyć wiedzę na temat żywienia dzieci pracuje nad książką związaną z tą tematyką.